Stijn Broeder

U I T G E V E R I J

Winterkoninkje Klein Jantje verovert peuterharten
Klein Jantje, het winterkoninkje dat de hoofdrol speelt in een reeks prentenboeken voor peuters, heeft inmiddels vier avonturen beleefd. De makers van Klein Jantje zijn Stijn Broeder en Wanda Bosbaan. Stijn illustreert de avonturen van het vriendelijke vogeltje en zijn dierenvriendjes en Wanda schrijft de teksten. De nieuwe kinderboekenreeks is verkrijgbaar bij elke (online) boekhandel in Nederland en België.

De makers van Klein Jantje
Stijn Broeder en Wanda Bosbaan zijn al 39 jaar samen en wonen in Bovenkerk. Stijn is na het Keizer Karel College en de Rietveld Academie (Lutmastraat) vooral werkzaam geweest als ontwerper en meubelmaker. Sinds enige tijd heeft hij zijn oude beroep als illustrator weer opgepakt, wat heeft geresulteerd in de Klein Jantje-prentenboekjes.

Wanda heeft in 1987 de opleiding HBO-jeugdwelzijnswerk voltooid en werkt sindsdien als HBO-pedagogisch medewerker op een voorschool in Amsterdam. Daarnaast is zij trainer Beweegkriebels en coach Gezonde Kinderopvang.

De creativiteit van Stijn gecombineerd met de pedagogische kennis van Wanda zorgen ervoor dat de Klein Jantje-boekjes perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. De prentenboeken zijn ook uitermate geschikt om voor te lezen in voorscholen, kinderopvang en in de kleuterklas. Wanda verzorgt ook voorleessessies in de regio Amsterdam. Tijdens het voorlezen maakt Wanda gebruik van voorleesplaten.

Waarom Klein Jantje?
Het idee van Klein Jantje ontstond doordat de oma van Stijn het winterkoninkje in haar tuin Klein Jantje noemde. Deze naam kreeg het pittige vogeltje in de volksmond omdat het zo klein en licht is. Hoofdpersoon Klein Jantje in de prentenboeken is een jong, naïef en lief vogeltje dat met een open blik samen met zijn vriendjes de wereld ontdekt.

In het eerste boekje uit de serie heeft Klein Jantje het koud en gaat hij al zijn vriendjes langs om te vragen of zij het ook koud hebben. De vriendjes raden hem allerlei verschillende kledingstukken aan. In het tweede deel heeft Klein Jantje het warm en bezoekt hij opnieuw al zijn dierenvriendjes. Deze keer adviseren ze hem te gaan zwemmen, maar wat doet Jantje? In het derde boek wil Klein Jantje graag spelen met zijn vriendjes, maar zij hebben geen tijd. Klein Jantje heeft niet in de gaten dat ze druk bezig zijn met het voorbereiden van zijn verjaardagsfeestje. In het vierde boekje verveelt Klein Jantje zich maar Egel heeft een goed idee. Hij raadt hem aan op reis te gaan. Met een knapzak vol met lekker eten begint Klein Jantje aan zijn avontuur.